Proizvodi > Mase za podove

MATOX 560H – samorazlivajuća masa za izravnavanje podova


MATOX 560H je samoravnajuća polimercementna smeša u prahu za izravnavanje podova unutrašnjih prostorija. Koristi se za izravnavanje suvih betonskih površina pre ugradnje tepiha, parketa, laminata, keramičkih pločica i drugih materijala.


Priprema

Betonska površina mora biti čvrsta, očišćena od prljavština, prašine, masti i ulja. Najpre izvršiti temeljno prajmerisanje otprašene površine sa MATOX 800BK (betonkontakt) pomoću valjka ili četke, tako da se zatvore sve pore u podu. Sušenje nanešenog prajmera traje od 4 do 12 časova, u zavisnosti od temperature i vlažnosti vazduha. MATOX 560H se meša sa 25% vode u odgovarajućoj posudi mikserom sa oko 500 obrtaja u minuti. Nakon homogenizacije, masu ostaviti da “odleži” 5 minuta.

Nanošenje

Pripremljena mase se lagano sipa iz posude, razvlači nazubljenom gletericom do željene debljine sloja, a zatim se obrađuje igličastim valjkom radi oslobađanje zarobljenog vazduha. Debljina sloja treba biti od 3 do 10mm (optimum 3 do 5mm). Sveže izliveni sloj treba zaštititi od direktne sunčeve svetlosti i od dejstva promaje, jer mogu nastati pukotine usled naglog sušenja. Izlivenu površinu povremeno orošavati vodom. Gotov sloj je prohodan nakon 24 časa. Dalja obrada je moguća nakon 3 do 5 dana.

MATOX 560H - masa za izravnavanje podova

Specifikacija

Obradivost/Workability: > 60 min.
Potrošnja/Coverage: 1,5 kg/m2/mm
Mešanje/Mixing ratio: 6-7 litara vode / 25kg
Debljina sloja/Layer thickness: 3-5mm
Pakovanje/Packaging: vreća 25kg / 25kg sack
Skladištenje/Storage: 12 meseci / 12 months

Savet

Izlivenu površinu povremeno orošavati vodom da ne bi došlo do pucanja.