Proizvodi > Mase za fugovanje i saniranje

MATOX 605S – masa za fugovanje keramičkih pločica na spoljnim površinama


MATOX 605S se koristi za fugovanje zidnih i podnih obloga od keramičkih pločica, klinkera, staklenih mozaika i kamenih ploča. Pogodan za fuge širine do 5 mm, za unutrašnju i spoljnu upotrebu. Proizvodi se u velikom broju nijansi po MATOXCOLOR ton karti masa za fugovanje.


Priprema

Priprema se mešanjem sa vodom u približnom odnosu 3:1 korišćenjem sporohodne mešalice, tako što se suva smeša postepeno ubacuje u vodu uz stalno mešanje do potpune homogenizacije mase. Neophodno je da odleži 10 do 15 minuta. Pre nanošenja ponovo dobro promešati i prema potrebi izvršiti korekciju gustine mase pažljivim dodavanjem vode. Otvoreno vreme za rad je preko 120 minuta.

Nanošenje

Masu treba nanositi gumenom lopaticom ili gletericom. Materijal ukoso utiskivati u fuge. Kad “film” na oblozi promeni boju (5 do 10 minuta), obloga treba da se opere sunđerom i vodom, obriše suvom krpom i ispolira. Pri temperaturi vazduha ili temperaturi podloge preko 25°C, fuge treba pre punjenja ovlažiti vodom. Po podnim oblogama može se hodati 24 časa nakon fugovanja.

fug masa za plocice na spoljnim povrsinama

Specifikacija

Obradivost/Workability: > 120 min.
Potrošnja/Coverage: 0,3 kg/m²
Mešanje/Mixing ratio: 7-8 litara vode / 25kg
Boja/Color: >256 nijansi / colors
Pakovanje/Packaging: 2, 5 i 25kg vreća / sack
Skladištenje/Storage: 12 meseci / 12 months

Savet

Po podnim oblogama može se hodati 24 časa nakon fugovanja.